lauantai 20. syyskuuta 2014

Kesätakista kiinalaishenkinen liivi

Kirppareilla on nyt syksyn alussa syys- ja talvivaatteita, mutta niillä kaupitellaan myös kesävaatteita, joihin on kyllästytty tai joille ei ole varastotilaa. Vaihtoehtona voisi omaa vaatettaan muokata niin, että sitä haluaisi taas käyttää - ihan uutena vaatteena. Olisi ehkä vähän vähemmän tarvetta vaatekauppoihin kiertelemään ja uusia asuja etsimään.

Tv:n muotisuunnittelukilpailuissa on nähty todella tyylikkäitä ja pukevia liivejä. Jotkut näyttävät helppotekoisilta, toisissa taas näkyvät vaatturintaidot. Toin kirpparilta kaksirivinappisen jakun ajatuksenani saada siitä paljon nappeja edullisesti ja käyttää jakku palasina johonkin.


Kotona sovitin kuitenkin takkia päälleni ja halusinkin tehdä jakusta liivin, jota voisi pitää sellaisenaan puserona tai paidan päällä. Saksin hihat irti. Irrotin myös kauluksen yläosan, mutta jätin liiviin pystykauluksen. Siistin sen reunan ompelemalla käsin pienin pistoin. Tulos ei tietenkään näytä koneommellulta, mutta ei ainakaan rispaannu.

Irrotin kaikki napit ja ompelin niiden sijasta vain muutaman ison hopeanvärisen napin välttämättömimpään kohtaan. Leikkasin nappirivin ylä- ja alaosasta kolmikulmaisen palasen, neulasin ja ompelin käsin taitokset. Näin vaatteesta tuli kiinalaishenkinen. Tykkään epäsymmetriasta. Hiha-aukkoihin leikkasin alas kainaloon kolme sentin mittaista poikkileikkausta saadakseni käännettyä hiha-aukot siististi. En tiedä miten kuuluisi "oikeasti" tehdä. Ompelin käsin.

Jakku/liivi on liian pientä kokoa minulle ja sopisi jollekulle vähän kapoisemmalle ja 15 cm lyhyemmälle, mutta pienempää mallinukkea ei ollut ja kangas venyi, joten pungersin liivin päälleni ja napit kiinni. Jaah, poistetun nappirivin napinpaikat kuultavat. Tarvinnee ommella kohtaan jokin koristekaistale peitoksi. Ehkä joku joskus tämän haluaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti