sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Mitä nainen tekee kravatilla

Joskus nuorena oli naisellakin kravatti muodissa vähän aikaa. En muista enää kuinka monta vuosikymmentä siitä on, koska olin nuori niin pitkään. Muutama vuosi sitten ostin kirpparilta mustan krakan ja haaveilin kehtaavani käyttää sitä joskus. No, olen käyttänyt muutaman kerran, mutta en yleensä niissä työtilanteissa, joissa olen nähnyt ihmiset ensimmäistä kertaa. Pidin sitä näin, eli
kauluksen alla, tai kaulaosan sisäpuolella. Ei se tuon läpsykauluspaidan kanssa olisi kauluksen sisällä erityisen edukseen ollutkaan.

Kun olin lähdössä Ahvenanmaalle kurssittamaan, halusin ottaa mukaan jotain vähemmän vakavaa vaatetta. Terveys ja terveellinen ruoka mielletään usein hyvin vakavaksi ja totiseksi asiaksi, ja siihen sävyyn niistä melkein aina (valitettavasti) puhutaankin. Otin krakan, joka on aika virallinen asuste, ja tein siitä epävirallisen. Ompelin siihen kangaspaloja. Pidin sitä mm. venyneen trikoopaidan kanssa, kuten näkyy.


Nykyään katselen kirpparilla krakoja sillä silmällä. Sinunkin lähipiirisi miehillä saattaisi olla käyttämättömiä tai hylättyjä kaulanroikottimia. Löysin yhden kivan ja kokeilin, millainen päähuiskale siitä tulisi kun panisi rusettisolmuun.


No joo! Enpä mene tällaisena ulos, mutta jollekulle tämä sopisi somasti. Itselleni nauraas naurismaan airakkin kuten mummovainaa ruukas sanua, kun kaljulookin jäljiltä olen antanut kasvaa sängeksi. Enkä myöhemminkään ehkä pistä rusettia tuonne ylös. Sen sijaan korvan alle voin hyvinkin solmeta, kunhan jäykkä tukka kasvaa sen verran, että osoittaa alaspäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti