maanantai 8. syyskuuta 2014

Paidasta toppi tai liivi

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä, vielä voit löytää ystävän, vielä tilaisuuden saat.


Lyhythihaisen paidan hihat olivat vähän liian suuret, en pitänyt naisellisista rynkyistä olkapäissä joten joutivat mennä. Ja koska sydämeni on täynnä koiria ja muita eläimiä, varsinkin hyljeksittyjä ja kaltoin kohdeltuja, niin voihan sen huutaa maailmalle.


Jokainen sukupolvi lienee ihan itse keksinyt saksia farkkutakista hihat irti ja käyttää sitä liivinä. Hiha-aukot ovat saaneet jäädä purkautumaan repaleisiksi. Niin että miksipä ei yhtä hyvin kauluspaidoista voisi tehdä hihattomia. Tykkään muokkailla etenkin miesten paitoja. Kuvan paidassa sattui kauluskin olla minulle sopivan pieni, vaikka paitaa pitikin kaventaa ja hiha-aukkoja pienentää. Helmapalasta ompelin vielä rintataskut.

Kuva on kotini yhteydessä olevasta toimistostani, ja koska tykkäsin joskus tehdä kollaaseja, olen niitä tehnyt suoraan seiniinkin rautakaupoista kerjäämieni tapettikansioiden mallipaloista. Olen pahis; olen tapellut tapettikansioista päiväkotien kanssa.

Paita on mukavan röpelöistä kangasta, joten sen kanssa sopii myös alle puettava paita kun tässä viileämmät säät tulevat.


Mustat rautaromufarkut ostin sovittamatta (kirpparilta kuten aina) ajatuksella, että saan niistä irrotettua paljon taskuja, vetskareita ja muita koristeita. Kotona sovitin ja huomasin, että ovatkin sopivat ja jopa lahkeen mitta riittää ja tykkään pöksyistä, kunhan poistan osan kilkuttimista. Niitä oli paljon.


 Farkut olivat haalistuneet. Huomasin sen, kun poistettujen osien alla kangas oli haalistumattoman mustaa. Jälkien peittämiseksi ompelin tilalle verhopakkaa.


Kannattaa käydä läpi kirppareiden verhot, lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat, niistä löytää paljon kirkaskuosisia vaatekankaita!Blogeerasin muuten Hellattoman kokin puolelle reaaliaikaisista marjoista. http://hellatonkokki.blogspot.fi/2014/09/ruusunmarjaa-tuoreeltaan.html. Oletko käyttänyt ruusunmarjaa tuoreeltaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti